Nieuws

Waarschuwing om extreem waterverbruik: 'Sproei niet en vul geen zwembaden'

Er komt mogelijk minder water uit de kraan.
Waterbedrijf Vitens waarschuwt inwoners van meerdere Gelderse plaatsen zuinig te doen met drinkwater. Door extreem waterverbruik komt er mogelijk minder water uit de kraan. © Pixabay
VARSSEVELD - Waterbedrijf Vitens waarschuwt inwoners van meerdere Gelderse plaatsen zuinig te doen met drinkwater. Door extreem waterverbruik komt er mogelijk minder water uit de kraan.
Vitens merkte zaterdagmiddag al dat er onder meer in de omgeving van Barneveld veel water wordt gebruikt. Laat op de avond kwamen daar ook een melding in de Achterhoek bij. Zo zou er in Varsseveld, Ulft en Gendringen sprake zijn van 'extreem waterverbruik'.

Waterdruk fors verlaagd

In deze twee regio's zag het waterbedrijf zich genoodzaakt om 'de waterdruk fors te verlagen', laat een woordvoerder weten. Op die manier wil Vitens voorkomen dat de gehele watervoorraad er doorheen gaat.
Het waterbedrijf vraagt inwoners extra zuinig om te gaan met het drinkwater. 'Sproei niet en vul geen zwembaden', klinkt het. 'Je ziet deze tijd veel advertenties voor zwembaden waar 8.000 tot 20.000 liter water ingaat, maar we roepen mensen op daar niet voor te kiezen', aldus de woordvoerder.
De komende dagen blijft het droog in onze provincie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!