Nieuws

Grote rookwolken boven woonwijk in Harderwijk, meerdere schuren afgebrand

Meerdere schuren staan in brand.
In een woonwijk in Harderwijk stonden zaterdagmiddag meerdere schuren in brand. De rookwolken waren van ver te zien. © Damian Ruitenga/News United
HARDERWIJK - In een woonwijk in Harderwijk stonden zaterdagmiddag meerdere schuren in brand. De rookwolken waren van ver te zien.
Het vuur werd even voor 16.00 uur opgemerkt bij een woning aan de Prins Mauritslaan. De brandweer schaalde al snel op naar een grote brand en rukte met meerdere eenheden uit.
Er werd onder meer een extra bluswagen opgeroepen en de brandweer probeerde het vuur van meerdere kanten te bestrijden. Rond 16.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Zes schuren in brand

In totaal stonden zo'n zes schuren in brand, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten. Er zijn geen gewonden gevallen.
De brand is mogelijk ontstaan doordat een partytent met daaronder bankstellen vlam vatte, meldt een correspondent. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!