Nieuws

'Geslaagd' optreden Tommy en Vincent op carillon van Doesburg

Tommy van Doorn.
Twee studenten deden vrijdag met succes hbo-examen voor het vak beiaard. Tommy van Doorn uit Schijndel en Vincent Hensen-Oosterdijk uit Winschoten bespeelden het carillon van de Grote of Martinikerk in Doesburg. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Twee studenten deden vrijdag met succes hbo-examen voor het vak beiaard. Tommy van Doorn uit Schijndel en Vincent Hensen-Oosterdijk uit Winschoten bespeelden het carillon van de Grote of Martinikerk in Doesburg.
Eigenlijk zouden de twee beiaardiers, ze zijn volgens docent Frans Haagen uit Voorst al actief, examen doen op de Domtoren in Utrecht. Maar die staat in de steigers vanwege een grote renovatie.
Daarom werd de Grote of Martinikerk, waarvan Haagen beiaardier is, het decor voor het masterexamen. Van Doorn en Hensen-Oosterdijk kregen beiden drie kwartier om hun kunsten te laten horen.
Beneden werd hun spel door examinatoren beoordeeld. Die waren tevreden, zodat Hensen-Oosterdijk en Van Doorn zich nu ex-studenten mogen noemen.
'Geslaagd' optreden Tommy en Vincent op carillon van Doesburg
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!