Nieuws

Oproep aan verhuurders voor verlaging huurkosten horeca

Gemeente Wageningen, Koninklijke horeca Wageningen (KHN Wageningen) en Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) roepen verhuurders op solidair te zijn met de horeca. Veel horeca bedrijven hebben weinig tot geen inkomsten en kampen wel met hoge lasten. Zeker nu duidelijk is dat we voorlopig niet terug keren naar de oude situatie. © Koninklijke Horeca Nederland
WAGENINGEN - Gemeente Wageningen, Koninklijke horeca Wageningen (KHN Wageningen) en Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) roepen verhuurders op solidair te zijn met de horeca. Veel horeca bedrijven hebben weinig tot geen inkomsten en kampen wel met hoge lasten. Zeker nu duidelijk is dat we voorlopig niet terug keren naar de oude situatie.
Wethouder Maud Hulshof: “Gemeente Wageningen draagt de horeca een warm hart toe. Zij zorgen niet alleen voor een levendige stad maar ook voor werkgelegenheid. Als gemeente bieden wij onze hulp en ondersteuning aan waar mogelijk. Bij de inrichting van de terrassen stellen wij extra ruimte beschikbaar zodat alle horeca hier zo goed en zoveel mogelijk van kan profiteren. Met deze oproep vragen we ook van de verhuurders van de panden solidair te zijn met de horeca en samen met hen te kijken wat mogelijk is. 
Vertegenwoordiger KHN Wageningen “Door het verdelen van de huurkosten wordt het voor veel bedrijven mogelijk om de omzetdaling beter op te vangen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Wanneer een horecabedrijf niet hoeft over te gaan tot het aanvragen van faillissement, blijven ook toeleveranciers en verhuurder verzekerd van inkomsten. Uiteindelijk heeft iedereen hier voordeel bij, ook  de verhuurder aangezien het duidelijk is dat in deze tijden niet snel een nieuwe partij gevonden wordt.”