Nieuws

Ziekenhuis bedankt militairen voor hulp tijdens coronacrisis

Archieffoto.
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft vrijdag de laatste militaire artsen en verpleegkundigen uitgezwaaid die daar tijdens de coronacrisis medische bijstand hebben verleend. © Omroep Gelderland
EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft vrijdag de laatste militaire artsen en verpleegkundigen uitgezwaaid die daar tijdens de coronacrisis medische bijstand hebben verleend.
Minister van Defensie Ank Bijleveld was persoonlijk aanwezig bij het afscheid van de militairen, die sinds eind maart hulp boden op de spoedeisende hulp en op de intensive care van het ziekenhuis.

Verzoek vanwege grote drukte

Het ziekenhuis trok bij Defensie aan de bel om de bezetting uit te breiden wegens de grote drukte bij de behandeling van coronapatiënten. Van eind maart tot begin mei bestond die ondersteuning uit zes militaire artsen en twaalf verpleegkundigen van Defensie.
Sinds 8 mei werkten tot vrijdag nog zeven militaire verpleegkundigen op de spoedeisende hulp of op de ic-afdeling van het ziekenhuis. Volgens Gelderse Vallei neemt de toestroom van coronapatiënten af, in lijn met het landelijk beeld. Wel blijft de specialistische zorg voor deze patiënten overeind.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!