Nieuws

Servicewinkel Syntus in Apeldoorn verkoopt ook mondkapjes

De servicewinkel van Syntus Gelderland in Apeldoorn opent op 2 juni weer haar deuren voor reizigers. Dit gebeurt op een nieuwe locatie. De winkel is verhuisd van de Stationshuiskamer op station Apeldoorn naar het busstation, waar de winkel tot 2017 ook gevestigd was. © RTV Apeldoorn
APELDOORN - De servicewinkel van Syntus Gelderland in Apeldoorn opent op 2 juni weer haar deuren voor reizigers. Dit gebeurt op een nieuwe locatie. De winkel is verhuisd van de Stationshuiskamer op station Apeldoorn naar het busstation, waar de winkel tot 2017 ook gevestigd was.

Van abonnementen tot mondkapjes

Voordeel van deze locatie is dat reizigers voortaan dichter bij de bussen bediend en geholpen worden. In de winkel kunnen reizigers terecht met vragen over het openbaar vervoer in de regio. Daarnaast is het mogelijk om abonnementen en reisproducten te kopen en saldo op te laden. Ook is mogelijk om in de servicewinkel mondkapjes, geschikt voor gebruik in het OV, aan te schaffen.
De winkel is open van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot en met 16.00 uur en zaterdag van 10.00 t/m 15.00 uur. 

Coronaproof

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe winkel. Medewerkers van Syntus Gelderland hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken en de ruimte tot een volwaardige servicewinkel omgetoverd. Zo hebben zij een nieuwe balie en bureau geplaatst, de verlichting vernieuwd en geschilderd.
Bij het inrichten van de nieuwe servicewinkel is uiteraard rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Verplicht mondkapje dragen in het OV

Per 1 juni is het in Nederland voor reizigers van 13 jaar en ouder namelijk verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. De mondkapjes kosten 2 euro per twee stuks (voor de heen- en terugreis).