Nieuws

Nieuw restaurant opent in historisch pand Lotus

Het oude pand van Lotus aan de Westluidensestraat.
Na jaren van leegstand wordt het oude pand van restaurant Lotus aan de kop van de Westluidensestraat In Tiel weer in gebruik genomen. Restaurant Santos opent er komende maandag. Tweede Pinksterdag, de deuren. © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Na jaren van leegstand wordt het oude pand van restaurant Lotus aan de kop van de Westluidensestraat In Tiel weer in gebruik genomen. Restaurant Santos opent er komende maandag. Tweede Pinksterdag, de deuren.
Het nieuwe restaurant wordt geopend door Sam Bouttros Khalil. Sam is een bekende in de Tielse horeca. Hij dreef meer dan dertig jaar het Israëlische restaurant Gaia op het Plein, samen met zijn broer Nasser. Eigenlijk zou hij met Santos al in maart de deuren openen, nu gebeurt dat op het moment dat de coronamaatregelen deels opgeheven worden. 
Het pand aan de Westluidensestraat was een herberg, gebouwd op de fundamenten van de vroegere Westluidense Poort. Chinees restaurant Lotus was er decennialang een geliefde eetgelegenheid. Dit restaurant heeft enkele jaren geleden het concept aangepast en is verhuisd naar de achterzijde van het pand.
Met het verdwijnen van het oude GGR-Gasgebouw en de bouw van cultuurcentrum Zinder, is de omgeving de laatste jaren behoorlijk opgeknapt. Onder het cultuurcentrum is een parkeergarage gebouwd, bovengronds is er een nieuw plein waarbij ook nog een vlindertuin wordt ingericht.