Nieuws

Flitspaal moet einde maken aan hardrijders in Barneveld

Een van de ongevallen in de afgelopen jaren op de Stationsweg.
Een flitspaal moet een einde maken aan hardrijders op de Stationsweg in Barneveld. De gemeente Barneveld, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen. © Persbureau Heitink
BARNEVELD - Een flitspaal moet een einde maken aan hardrijders op de Stationsweg in Barneveld. De gemeente Barneveld, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen.
De paal gaat woensdag (3 juni) aan. Vanaf die datum worden bestuurders die geflitst worden voor te hard rijden beboet. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen. De gemeente Barneveld en de politie hebben aangegeven dat de verkeerssituatie op Stationsweg niet veilig genoeg is. Er wordt regelmatig te hard gereden.

Geen alternatieven

'Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Andere maatregelen, zoals een herinrichting van de weg en snelheidscontroles door de politie, helpen op deze locatie niet voldoende om te hard rijden tegen te gaan', schrijft het OM.
In de afgelopen weken is de flitspaal al getest. Over een aantal jaren wordt gekeken of de verkeersveiligheid verbeterd is en of de paal weg kan. Dat gebeurt tegen die tijd in overleg met de politie en de gemeente.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!