Nieuws

Hubert Bruls niet als burgemeester naar Den Haag

Hubert Bruls blijft in Nijmegen.
De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls vertrekt niet naar Den Haag. Volgens geruchten was de CDA'er kandidaat voor de post van burgemeester in de hofstad. De gemeenteraad daar schoof donderdag Jan van Zanen naar voren, die nu nog burgemeester van Utrecht is. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls vertrekt niet naar Den Haag. Volgens geruchten was de CDA'er kandidaat voor de post van burgemeester in de hofstad. De gemeenteraad daar schoof donderdag Jan van Zanen naar voren, die nu nog burgemeester van Utrecht is.
De naam van Bruls gonsde rond in Den Haag, meldde de Telegraaf deze week. Bruls wilde woensdag zelf niet ingaan op de geruchten, maar haalde als voorzitter van de gezamenlijke veiligheidsregio's de afgelopen tijd wel heel vaak de landelijke media. Onderwerpen waren vaak de coronamaatregelen en de naleving daarvan.
Hubert Bruls is sinds 2012 burgemeester van Nijmegen en blijft daar dus nog wel even. Zijn ambtstermijn werd in 2018 met zes jaar verlengd en duurt dus tot 2024. 
Voor de burgemeesterspost in Den Haag waren 23 sollicitanten; 19 mannen en vier vrouwen. Uit die anonieme kandidaten komt nu dus Jan van Zanen naar voren als nieuwe burgemeester. Hij wordt de opvolger van Pauline Krikke, die opstapte na kritiek op haar functioneren. Krikke was eerder burgemeester van Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!