Nieuws

Abdi Nageeye in virtuele teammarathon

Abdi Nageeye.
De Nijmeegse atleet Abdi Nageeye doet mee aan een virtuele teammarathon. Het evenement wordt op 6 en 7 juni wereldwijd gehouden, met de boodschap: 'loop alleen, maar in een team'. © ANP
NIJMEGEN - De Nijmeegse atleet Abdi Nageeye doet mee aan een virtuele teammarathon. Het evenement wordt op 6 en 7 juni wereldwijd gehouden, met de boodschap: 'loop alleen, maar in een team'.
Mensen kunnen wereldwijd een team van vier vormen om de marathonafstand gezamenlijk af te leggen. Ieder teamlid loopt in de eigen omgeving solo 10,5 kilometer, waarna de teamprestatie op een totale marathon wordt vermeld in een digitale ranglijst.

Olympisch kampioen

De deelnemers maken kans om één van de tien teams te zijn waarin een topatleet van het organiserende NN Running Team wordt opgenomen. Naast Nederlands recordhouder Nageeye zijn dat onder anderen olympisch marathonkampioen en wereldrecordhouder Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele en de Belgische recordhouder Bashir Abdi.
'Over de hele wereld missen hardlopers de wedstrijden, het doel voor alle trainingen, het samenlopen in een grote stadsmarathon. Die verbinding tussen hardlopers van alle niveaus over de hele wereld probeert het NN Running Team te vangen in deze virtuele wedstrijd', laten de organisatoren weten.

'Dat maakt onze sport uniek'

Kipchoge heeft zin in het nieuwe avontuur. 'Marathon is een sport waarbij topatleten en recreanten eigenlijk allemaal in dezelfde race racen. Het is wat onze sport uniek maakt en ik vind de essentie hiervan mooi. Elke loper heeft zijn eigen tempo, zijn eigen achtergrond en zijn eigen motieven waarom hij rent. Het maakt niet uit of je voor- of achteraan loopt. Wij zijn een wereldwijd lopende familie.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!