Nieuws

Vion houdt zich nu wel aan de regels, vervoer personeel verantwoord verlopen

Het personeel van Vion is donderdag veilig en verantwoord vervoerd. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland (VNOG). Aanvullende maatregelen zijn op dit moment niet nodig, stelt voorzitter Ton Heerts. © ANP
APELDOORN - Het personeel van Vion is donderdag veilig en verantwoord vervoerd. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland (VNOG). Aanvullende maatregelen zijn op dit moment niet nodig, stelt voorzitter Ton Heerts.
De directie van Vion moest woensdag voor 24.00 uur schriftelijk aan de VNOG bevestigen dat zij akkoord ging met afspraken die de VNOG op papier had gezet. Dat is gebeurd. 

Woensdag coronarichtlijnen geschonden

De politie in Apeldoorn sloot woensdag een slachterij van het vleesbedrijf in Apeldoorn af omdat daar de coronarichtlijnen waren geschonden. Bij het terrein waren 17 busjes aangekomen met arbeidsmigranten die onderling niet voldoende afstand hielden. 
Vion besloot daarop niet meer alleen busjes te gebruiken voor het vervoer van arbeidsmigranten, maar ook touringcars in te zetten. Daarnaast moest iedere passagier een mondkapje dragen. Er is geconstateerd dat het vervoer van het personeel donderdag veilig en verantwoord verliep. 

Eén boete bij grenscontrole

Donderdagochtend waren er ook grenscontroles om te kijken of arbeidsmigranten op de juiste manier werden vervoerd. Daarbij is wel een enkele boete uitgedeeld, maar dat was niet Vion-gerelateerd, zegt de Veiligheidsregio. Het ging hier om de bouwsector. 
De Veiligheidsregio blijft de komende tijd steekproefsgewijs controles uitvoeren op al het vervoer van medewerkers. 'Het is aan Vion om nu het vertrouwen te herstellen door aantoonbaar dagelijks verantwoordelijkheid te nemen', zegt Ton Heerts.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!