Nieuws

Twaalf jaar cel voor wurgen echtgenote met spanband

Op 4 juli 2018 werd de vrouw dood in huis aangetroffen.
Een 60-jarige man uit Apeldoorn is donderdag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De man bracht in juli 2018 zijn toen 53-jarige echtgenote om het leven in hun woning aan de Bronsgietersdonk, door haar te wurgen met een spanband. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een 60-jarige man uit Apeldoorn is donderdag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De man bracht in juli 2018 zijn toen 53-jarige echtgenote om het leven in hun woning aan de Bronsgietersdonk, door haar te wurgen met een spanband.
De man zou zijn vrouw om het leven hebben gebracht, omdat ze meer vrijheden wilde en van hem dreigde te scheiden. Volgens een kennis van het stel waren er door huwelijksproblemen geregeld ruzies.
De zaak leek aanvankelijk op zelfdoding en van een worsteling was geen sprake. Forensische sporen wezen er echter op dat de spanband van achteren moest zijn aangebracht. Bovendien zaten er veel dna-sporen van de man op de spanband en op de achterkant van het shirt van de vrouw. Ook werd zijn dna onder haar nagels gevonden. 

Geen vooropgezet plan

Twee weken geleden eiste de officier van justitie zestien jaar cel tegen de man uit Iran. De officier sprak toen al van een ingewikkelde zaak. In tegenstelling tot de officier van justitie oordeelde de rechtbank donderdag dat de man niet handelde met een vooropgezet plan. De advocaat van de man had om vrijspraak gevraagd. 
Naast zijn celstraf moet de man een schadevergoeding van ruim 60.000 euro betalen aan zijn kinderen. Zij spraken op de zitting over de gevolgen die de dood van hun moeder bij hen heeft veroorzaakt. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!