Nieuws

Busjes met arbeidsmigranten worden gecontroleerd bij grens

Grens Duitsland en Nederland.
Donderdag wordt er gecontroleerd aan de Duits-Nederlandse grens om te kijken of arbeidsmigranten op de juiste manier worden vervoerd. Dat meldt voorzitter Ton Heerts van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland woensdag op een persconferentie over de sluiting van het Vion-slachthuis in Apeldoorn. © Wikimedia Commons
APELDOORN - Donderdag wordt er gecontroleerd aan de Duits-Nederlandse grens om te kijken of arbeidsmigranten op de juiste manier worden vervoerd. Dat meldt voorzitter Ton Heerts van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland woensdag op een persconferentie over de sluiting van het Vion-slachthuis in Apeldoorn.
Bij de slachterij stonden woensdag 18 volgepakte busjes met arbeidsmigranten. De Veiligheidsregio sloot daarop het terrein aan de Laan van Malkenschoten.
De grenscontroles worden gehouden om te kijken of arbeidsmigranten op de juiste manier vervoerd worden, dus rekening houdend met de geldende regels van het RIVM. Dat was woensdag in Apeldoorn niet het geval.
De Duitse en Nederlandse politie gaan de controles samen uitvoeren. Hiermee moet worden voorkomen dat er drie of meer arbeidsmigranten worden vervoerd in een busje. Overigens gelden deze controles niet alleen voor arbeidsmigranten die richting Vion reizen, zo stelde Heerts
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!