Nieuws

Investeerder Harold Bons voorzitter aandelenclub NEC

Harold Bons (rechts) in gesprek met Rens van Eijden.
Harold Bons wordt de nieuwe voorzitter van de STAK, de organisatie waarin de aandelen van voetbalclub NEC zijn ondergebracht. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Harold Bons wordt de nieuwe voorzitter van de STAK, de organisatie waarin de aandelen van voetbalclub NEC zijn ondergebracht.
Hij is de opvolger van Pieter Tra, die vijf jaar deze functie vervulde. Bons zat al in de STAK, maar schuift nu door naar de positie van voorzitter.
De Groesbeker, die een verleden heeft als voetballer bij Achilles'29, is al jarenlang één van de grote investeerders van NEC. Samen met zijn broer Jos en Jack Bongers en Marcel Boekhoorn behoort hij tot de 4 B's, die de club al menigmaal financieel overeind hielden.
Ook toen NEC afgelopen seizoen in de problemen kwam, omdat het geld voor Ferdi Kadioglu uitbleef, sprong het viertal weer in. Harold Bons staat bekend als een voetbaldier die heel kritisch kijkt naar het transferbeleid. Ook spant hij zich in voor de Stichting Vlinderkind.
De andere leden van de STAK zijn Sjoerd-Jan de Vries, tevens clubarts van NEC, en nieuwkomer Ger Vrancken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!