Nieuws

VIDEO | EOD brengt 500-ponder uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing

De ontploffing van de bom.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft woensdag een bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde in het Bergherbos in Beek (Montferland). © Jordi Deckert/Eastview Media
BEEK GEM MONTFERLAND - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft woensdag een bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde in het Bergherbos in Beek (Montferland).
Amateur-goudzoekers vonden de bom enige tijd geleden met een metaaldetector. Toen ze zagen wat het was, schakelden ze de politie in. Omdat de bom niet in de buurt van een wandelpad lag, werd hij niet meteen ontmanteld.
Woensdag was het dan zover. Met een eerste explosie werd de springstof van de bom blootgelegd. De tweede ontploffing zorgde voor de daadwerkelijke ontmanteling van de bom. De brandweer kwam vooraf ter plaatse om te voorkomen dat een eventuele vonkenregen voor een brandhaard in het Bergerbos zou zorgen.
Bekijk de beelden:
EOD brengt 500-ponder tot ontploffing
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!