Nieuws

Festival Mañana Mañana brengt cannabisbier op markt

Festival Mañana Mañana brengt maandag in samenwerking met bierbrouwerij de Bronckhorster een 'niet-geestverruimend' cannabisbier op de markt. De Groene Buizerd, zoals het groene gerstenat heet, heeft als belangrijkste ingrediënt een olie uit de hennepplant. © De Feestfabriek
VORDEN - Festival Mañana Mañana brengt maandag in samenwerking met bierbrouwerij de Bronckhorster een 'niet-geestverruimend' cannabisbier op de markt. De Groene Buizerd, zoals het groene gerstenat heet, heeft als belangrijkste ingrediënt een olie uit de hennepplant.
'Met het lanceren van dit speciale bier willen zowel de festivalorganisatie als de brouwer aandacht vragen voor de positieve toepassingen van hennep', zo laat de Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross en Mañana Mañana, weten.
Het belangrijkste ingrediënt van De Groene Buizerd is de stof Cannabidiol (CBD). De CBD-olie wordt volgens de initiatiefnemers uit hennepplanten gewonnen. 'CBD kan van waarde zijn om het afweersysteem gezond te houden', aldus de Feestfabriek. 'Het wordt ook als natuurlijke pijnstiller gebruikt.'
De Feestfabriek wilde het bier, dat wegens de groene kleur ook 'Achterhoeks Junglebier' wordt genoemd, aanvankelijk lanceren op Mañana Mañana. Omdat door de coronacrisis een streep door het festival in Vorden ging, zocht de organisatie naar een ander moment om het bier op de markt te brengen. De Groene Buizerd wordt zondag gelanceerd bij de Bronckhorster Brewing Company in Rha en wordt gebotteld in 0,75 liter flessen.