Nieuws

Oud-topvoetbalster Liesbeth Migchelsen (49) overleden

Liesbeth Migchelsen als AZ-aanvoerder met de kampioensschaal.
95-voudig voetbalinternational Liesbeth Migchelsen uit Harderwijk is dinsdag na een kort ziekbed overleden. De Australische club Canberra United, waar ze als trainer werkzaam was, meldt op Twitter 'diep bedroefd' te zijn. © ANP
HARDERWIJK - 95-voudig voetbalinternational Liesbeth Migchelsen uit Harderwijk is dinsdag na een kort ziekbed overleden. De Australische club Canberra United, waar ze als trainer werkzaam was, meldt op Twitter 'diep bedroefd' te zijn.
Migchelsen kwam als voetbalster uit voor onder meer VVOG in Harderwijk, Puck Deventer, SV Saestum, het Duitse FFC Heike Rheine, AZ. In Oranje was ze lange tijd aanvoerster. Zij werd driemaal landskampioen, in 2000 met Saestum en in 2008 en 2009 met AZ.
Als aanvoerster van de Alkmaarse club was de centrumverdediger de eerste speelster die de kampioensschaal van de kersverse eredivisie voor vrouwen omhoog mocht houden.
Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam. Zij vervolgde haar loopbaan in het buitenland, eerst als hoofdtrainer van Canberra United waarmee ze kampioen werd in Australië. Vervolgens werd ze assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal, waarna zij assistent-trainer werd bij China Onder 20 jaar. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA.

'Rots in de branding'

De KNVB laat in een reactie weten 'een gewaardeerd docent' te verliezen. Huidig bondsccoach Sarina Wiegman voetbalde jarenlang met Migchelsen: 'Wat een ongelofelijk heftig bericht. Ben er stil van. We zijn generatiegenoten en hebben jaren met elkaar gevoetbald in Oranje. Zij was letterlijk en figuurlijk onze ‘rots in de branding’: een grote, sterke en fitte vrouw', zegt zij.
De oud-voetbalinternational leed aan kanker, meldt Canberra United. Ze is in eigen land overleden, omringd door haar dierbaren en hond Marró.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!