Nieuws

Wat vind jij: de bezoekregeling in verpleeghuizen moet worden versoepeld

De bezoekregeling in verpleeghuizen is te streng, vindt verpleeghuiskoepel Actiz. Voor bewoners is het een 'te zwaar offer' als er slechts één bezoeker mag komen. Wat vind jij, moet de bezoekregeling versoepeld worden? © ANP
De bezoekregeling in verpleeghuizen is te streng, vindt verpleeghuiskoepel Actiz. Voor bewoners is het een 'te zwaar offer' als er slechts één bezoeker mag komen. Wat vind jij, moet de bezoekregeling versoepeld worden?
De verpleeghuizen mogen over acht weken, per 15 juli, meer bezoekers per bewoner toelaten. Tot die tijd houdt het kabinet vast aan de maatregel: één vaste bezoeker per bewoner, mits het verpleeghuis coronavrij is. Dat levert volgens zorgorganisaties pijnlijke situaties op. Bewoners moeten kiezen tussen hun partner en kinderen. Bovendien, zegt verpleeghuiskoepel Actiz, is de datum 15 juli ‘uit de lucht gegrepen’. 
'Nu al zijn er verpleeghuizen in staat om meer bezoek te ontvangen. Hou niet rigide vast aan die datum, maar laat zorgorganisaties hun eigen tempo bepalen', zegt Actiz-bestuurder Mireille de Wee in het Algemeen Dagblad. 'Het offer van bewoners om hun familie nog eens maandenlang niet te zien, in hun laatste levensfase, is te zwaar.'
Zie ook:
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!