Nieuws

Boa loopt hoofdwond op bij aanhouding in centrum van Ede

EDE - Twee boa's van de gemeente Ede zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij de aanhouding van een man. Een reguliere parkeercontrole in het centrum liep uit op beledigingen en uiteindelijk een worsteling. Een van de boa's liep zelfs een hoofdwond op.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Boa loopt flinke hoofdwond op bij aanhouding, ook collega raakt gewond
'De controle liep uit de hand en we kregen flinke beledigingen en nare ziektes naar ons hoofd', zegt boa Morisson. 'Het eindigde in een aanhouding met verzet en tijdens die worsteling ben ik op mijn hoofd geslagen.' De hoofdwond is in het ziekenhuis behandeld.
Met assistentie van de politie is de vermoedelijke dader alsnog aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van mishandeling. Hij is maandag heengezonden.
Dinsdag voerden boa's in zeker twintig gemeenten actie tegen de agressie en het geweld waarmee ze in toenemende mate te maken hebben. Aanleiding voor het protest was de mishandeling van collega's in IJmuiden op Hemelvaartsdag.
De boa's willen onder meer een wapenstok en pepperspray, maar minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is daar geen voorstander van. Hij wil dat alleen de politie geweld mag gebruiken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!