Nieuws

Frans (84) kan er weer op uit na anonieme gift

Frans Baartmans in zijn nieuwe auto.
Begin maart deed missionaris Frans Baartmans uit Oosterbeek een oproep in het programma Gelderland Helpt. Zijn auto was kapotgegaan. En dat was een groot probleem voor de 84-jarige missionaris, want hij gebruikte de wagen om eropuit te gaan en lezingen te geven over zijn geliefde India. Na de uitzending reageerde een anonieme donateur en dat leverde missionaris Frans precies op wat hij vroeg. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Begin maart deed missionaris Frans Baartmans uit Oosterbeek een oproep in het programma Gelderland Helpt. Zijn auto was kapotgegaan. En dat was een groot probleem voor de 84-jarige missionaris, want hij gebruikte de wagen om eropuit te gaan en lezingen te geven over zijn geliefde India. Na de uitzending reageerde een anonieme donateur en dat leverde missionaris Frans precies op wat hij vroeg.
De donateur, die graag anoniem wil blijven, schonk de missionaris een bedrag waarmee hij een auto kon aanschaffen. 'Het is een zwarte Kia Picanto geworden die ik afgelopen week heb opgehaald bij de garage. Prachtig! Ik ben dolblij met deze donatie', reageert Baartmans.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Frans (84) kan er weer op uit na anonieme gift

Hulp voor de kasteloze

Ondanks zijn hoge leeftijd zet de missionaris zich nog altijd in voor het land waar hij jaren heeft gewoond. Door de coronacrisis zit hij nog zoveel mogelijk binnen in zijn ouderenwoning, maar normaliter gaat de missionaris er wekelijks op uit om lezingen te geven over India.
Uiteindelijk levert dit vaak een klein bedrag op wat hij dan weer schenkt aan zijn stichting. Baartmans woonde hier het grootste deel van zijn leven in een krottenwijk om de laagste kasteloze te helpen. Inmiddels is er een riolering en zijn er scholen. 'Ik voelde mij daar helemaal in mijn element. Ik kwam daar niks tekort, ook al had ik niks', vertelt hij. 
'Na de uitzending van Gelderland Helpt nam de anonieme donateur contact met mij op. Hij heeft mij een bedrag overgemaakt waardoor ik bij de garage een auto kon kopen', gaat Baartmans verder. De auto staat inmiddels op de oprit bij de missionaris en hij hoopt er zo snel mogelijk weer op uit te kunnen. 
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!