Nieuws

Operaties in Harderwijk afgezegd na corona-uitbraak op verpleegafdeling

Corona-uitbraak op verpleegafdeling in Harderwijk.
Ziekenhuis St Jansdal moet deze week operaties annuleren na een corona-uitbraak op een reguliere verpleegafdeling in Harderwijk. Van de zeventien mensen die daar lagen, zijn er vier positief getest. © ANP (archief
HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal moet deze week operaties annuleren na een corona-uitbraak op een reguliere verpleegafdeling in Harderwijk. Van de zeventien mensen die daar lagen, zijn er vier positief getest.
Alle zeventien patiënten worden in isolatie verpleegd, laat een woordvoerder weten. Dus ook de patiënten die in eerste instantie niet positief zijn getest op het coronavirus. 'We nemen geen enkel risico en gaan ze nog een keer testen, want de zorg moet veilig zijn.'
In Harderwijk is ook een aparte corona-afdeling, waar nu twintig patiënten liggen.
St Jansdal was net weer begonnen met het opstarten van de reguliere zorg. Maar omdat coronapatiënten in isolatie verpleegd moeten worden, neemt de druk op de kliniek toe en is er onvoldoende capaciteit om alle operaties door te laten gaan. Het gaat om niet-spoedeisende, geplande operaties tot en met komende vrijdag.

Bezoekersregeling aangescherpt

St Jansdal maakte vorige week al bekend dat het aantal coronabesmettingen weer toenam, zowel bij patiënten als medewerkers. Afgelopen vrijdag werd al besloten de bezoekregels aan te scherpen, van twee naar één vaste bezoeker per patiënt. 

Uitgebreide screening

Deze week vindt volgens St Jansdal een uitgebreid screeningsonderzoek plaats onder medewerkers en patiënten van de getroffen afdelingen. Op basis daarvan besluit het ziekenhuis hoe het programma van volgende week eruit ziet.
Het ziekenhuis laat het patiënten telefonisch weten als hun operatie niet doorgaat. De oncologische zorg en acute spoedzorg gaat wel gewoon door. Hetzelfde geldt voor de spreekuren op de polikliniek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!