Nieuws

De Graafschap niet verder met Gregor Breinburg, Stef Nijland en Frank Olijve

Gregor Breinburg in duel.
De Graafschap neemt afscheid van de middenvelders Gregor Breinburg, Stef Nijland, Frank Olijve en Matthijs van Nispen. Hun aflopende contracten worden niet verlengd, zo liet de Doetinchemse club dinsdag weten. Vleugelaanvaller Mo Hamdaoui verlengde zijn contract daarentegen met een jaar tot juli 2021. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap neemt afscheid van de middenvelders Gregor Breinburg, Stef Nijland, Frank Olijve en Matthijs van Nispen. Hun aflopende contracten worden niet verlengd, zo liet de Doetinchemse club dinsdag weten. Vleugelaanvaller Mo Hamdaoui verlengde zijn contract daarentegen met een jaar tot juli 2021.
'Wij moeten in deze fase heel scherp kijken naar alle kosten' , zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede, verwijzend naar de gevolgen van de coronacrisis. 'Dat doen wij ook bij de samenstelling van de selectie.'
Breinburg kwam vorige zomer over van Sparta Rotterdam en was veelal basisspeler. Hij speelde tussen 2010 en 2014 ook al voor De Graafschap.
Nijland kwam twee jaar uit voor de Doetinchemmers, maar kon niet altijd rekenen op een basisplek. Van Nispen kwam uit de jeugd van De Graafschap en debuteerde in september 2019 tegen FC Eindhoven in het eerste elftal.
'Ik ga op zoek naar iets nieuws, maar zal zeker vaak terugkomen op de Vijverberg. Bedankt voor de mooie feestjes en de onvoorwaardelijke steun', zo twitterde Olijve. Hij kwam in het seizoen 2017/2018 over naar De Graafschap. Onder trainer Henk de Jong kwam hij nog veelvuldig in actie, maar trainer Mike Snoei liet hem dit seizoen veelvuldig links liggen. 'Zwaar klote', noemde hij zijn tijd dit jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!