Nieuws

Gelders dodental door corona loopt op naar 662

Het aantal ziekenhuisopnames is met twee gestegen.
Het aantal officiële doden als gevolg van een coronabesmetting is de voorbije 24 uur met drie opgelopen, tot een totaal van 662. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM donderdag bekend heeft gemaakt. © ANP
ARNHEM - Het aantal officiële doden als gevolg van een coronabesmetting is de voorbije 24 uur met drie opgelopen, tot een totaal van 662. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM donderdag bekend heeft gemaakt.
Maandag, zondag en vrijdag meldde het RIVM geen nieuwe overlijdensgevallen door corona. Zaterdag kwam er wel één sterfgeval bij. Dinsdag ligt het aantal wat hoger. Dat is vaker zo geweest: de cijfers die de huisartsen doorgeven aan de officiële instanties kennen vaak vertraging.
Bekijk op de kaart hieronder de RIVM-cijfers in jouw gemeente. Klik voor meer informatie.
Er zijn deze dinsdag twee nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Dat betekent dat in totaal ziekenhuisopnames oploopt tot 1.489. Alleen in Limburg (1.554), Noord-Holland (1.622), Zuid-Holland (2.116) en Noord-Brabant (2.755) werden meer inwoners opgenomen in de ziekenhuizen.
Het aantal besmettingen is met 41 opgelopen en staat nu op bijna zesduizend. Het cijfer met positief geteste coronapatiënten loopt nog gestaag met enkele tientallen per dag op.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!