Nieuws

Tweede autobrand, bijna op zelfde plek in Nijmegen

Deze week staan we stil bij een tweede autobrand in Nijmegen, op nagenoeg de zelfde locatie als 27 januari, dus ook weer op de parkeerplaats aan de Thorbeckestraat. Dit keer gaat het om één man. Hij steekt op 18 februari rond 3.30 uur een auto in brand. © politie/Bureau GLD
NIJMEGEN - Deze week staan we stil bij een tweede autobrand in Nijmegen, op nagenoeg de zelfde locatie als 27 januari, dus ook weer op de parkeerplaats aan de Thorbeckestraat. Dit keer gaat het om één man. Hij steekt op 18 februari rond 3.30 uur een auto in brand.
Op de beelden zien we dat de verdachte richting de parkeerplaats aan de Thorbeckestraat loopt. Na de brandstichting loopt hij weg. Hij kijkt nog een keer achterom om te zien of zijn opzet slaagt.
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Tweede autobrand, bijna op zelfde plek in Nijmegen
‘We willen graag spreken met een man die op beelden staat die we hebben gezien’, zegt politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer. ‘Hij loopt de flat aan de Malderburchstraat in, die staat naast de parkeerplaats. Misschien heeft hij de dader gezien of wat vreemds gehoord.’
Van de dader van deze autobrand is bekend dat hij een normaal postuur heeft. Hij droeg die nacht donkere schoenen en een jas met capuchon. Op de jas zat een logo op de linkermouw.
Kun je de politie helpen, ben of ken je de persoon die de flat binnengaat, bel dan de tiplijn op 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem, als je jouw naam niet bekend wil maken, is te bellen op 0800-7000. Ook is er dit tipformulier op de website van de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!