Nieuws

Vrouw krijgt gestolen fiets na negen jaar terug

De vrouw mocht haar fiets ophalen op het bureau in Zaltbommel.
De politie heeft een in 2011 gestolen fiets na bijna negen jaar teruggebracht bij de rechtmatige eigenaresse. Destijds verdween de fiets bij een bushalte in Ede. Eerder deze maand dook de tweewieler op in Zaltbommel. © Politie Bommelerwaard / Facebook
ZALTBOMMEL - De politie heeft een in 2011 gestolen fiets na bijna negen jaar teruggebracht bij de rechtmatige eigenaresse. Destijds verdween de fiets bij een bushalte in Ede. Eerder deze maand dook de tweewieler op in Zaltbommel.
De vrouw deed in 2011 aangifte van de diefstal, maar vond haar fiets nooit terug. Tot een man in Zaltbommel enkele weken geleden contact opnam met de politie. Nabij zijn huis stond al een week lang een fiets onbeheerd. Hij vertrouwde het zaakje niet helemaal en lichtte daarom de wijkagent in.
Die ontdekte dat de fiets jaren geleden als gestolen was opgegeven. De politie legde daarop contact met de eigenaresse, die haar fiets maandag ophaalde op het bureau. 'Ze was blij dat ze haar fiets, na toch een lange tijd, weer in ontvangst mocht nemen', stelt de politie op Facebook.
Wijkagent Hendrik Rietstra zegt dat het altijd een goed gevoel geeft, wanneer hij mensen blij kan maken met verdwenen spullen. 'Daar doen we het immers voor. Uiteraard met heel veel dank aan de melder.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!