Nieuws

Echtpaar Wielink uit Wezep 65 jaar getrouwd

Maandag 25 mei 2020 was een bijzondere dag voor het echtpaar D. Wielink en D. Wielink-van Werven. Zij mochten gedenken dat ze 65 jaar geleden samen in het huwelijk zijn getreden. © Alida Bosma
WEZEP - Maandag 25 mei 2020 was een bijzondere dag voor het echtpaar D. Wielink en D. Wielink-van Werven. Zij mochten gedenken dat ze 65 jaar geleden samen in het huwelijk zijn getreden.
Pa is altijd boer geweest en samen met ma hebben ze veel werk verzet op de boerderij aan het Jan Boerswegje. Inmiddels is de jongste zoon boer op deze plek.
Op dit moment mogen ze nog samen zelfstandig wonen aan de Zuiderzeestraatweg. In het begin ging pa dagelijks op de fiets naar de boerderij, maar dat is door zijn hoge leeftijd niet meer mogelijk. Ze mogen samen genieten van alle zegeningen die ze ontvangen hebben. Samen kregen ze zes kinderen waarvan de oudste overleden is. Ook zijn er 30 kleinkinderen en 43 achterkleinkinderen.
Burgemeester Tanja Haseloop feliciteerde het echtpaar via de telefoon en beloofde op een later tijdstip nog eens op de koffie te komen. In de avonduren brachten kinderen en kleinkinderen vanaf passende afstand hun felicitaties over.