Nieuws

Wat vind jij: Boa's moeten uitgerust worden met een wapenstok en pepperspray

Boa's gaan vandaag in twintig steden actievoeren, omdat ze uitgerust willen worden met verdedigingsmiddelen. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil niet dat ze wapenstokken en pepperspray gaan gebruiken. 'Het geweldsmonopolie moet alleen bij de politie blijven', zegt hij. Wat vind jij? © ANP
Boa's gaan vandaag in twintig steden actievoeren, omdat ze uitgerust willen worden met verdedigingsmiddelen. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil niet dat ze wapenstokken en pepperspray gaan gebruiken. 'Het geweldsmonopolie moet alleen bij de politie blijven', zegt hij. Wat vind jij?
Boa's willen al jaren meer verdedigingsmiddelen, maar die roep is aangezwollen sinds een boa vorige week op het strand van IJmuiden werd aangevallen. Volgens de bonden hebben boa's vaker te maken met agressie, nu ze worden ingezet bij het handhaven van de coronamaatregelen.
Grapperhaus trekt zich de zorgen van de boa's naar eigen zeggen aan. 'Het is schandalig dat jonge mensen op het strand bij IJmuiden boa's hebben aangevallen. Dat is ook een kwestie van totaal geen begrip van hoe de samenleving werkt. Als je door een opsporingsambtenaar wordt aangesproken, dan heb je je daaraan te houden.'
Volgens hem zouden de noodknop en de bodycam voldoende moeten zijn en is de politie de enige die geweld mag inzetten.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!