Nieuws

Drugslab onderschept in vrachtwagen op A12

De vrachtwagen kreeg een stopteken.
Een drugslab achter in een vrachtwagen. Dat is wat de politie maandagmiddag onderschepte op de snelweg A12 bij Arnhem. De vrachtwagen zat vol met spullen die criminelen gebruiken voor de productie van harddrugs. Een 40-jarige man uit Beuningen is aangehouden. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een drugslab achter in een vrachtwagen. Dat is wat de politie maandagmiddag onderschepte op de snelweg A12 bij Arnhem. De vrachtwagen zat vol met spullen die criminelen gebruiken voor de productie van harddrugs. Een 40-jarige man uit Beuningen is aangehouden.
Agenten kwamen de vrachtwagen rond 15.30 uur tegen op de snelweg. 'Het kenteken kwam voor onze in onze systemen', zegt een politiewoordvoerder. Het voertuig kreeg bij parkeerplaats De Schaars een stopteken. 'Toen de agenten de laadruimte zagen, viel hun mond open.'
Achter in de vrachtwagen stonden vaten, jerrycans en veel andere spullen die criminelen gebruiken voor de productie van synthetische drugs. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen hebben gezorgd voor de veilige afvoer van de inhoud van de vrachten. Het bleek te gaan om een bijna compleet methamfetaminelab. Van die drug bevond zich ook een hoeveelheid in de vrachtwagen. He lab was al in productie maar werd kennelijk nu verplaatst.
De 40-jarige man uit Beuningen bestuurde de vrachtwagen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Parkeerplaats De Schaars was na de vondst deels afgesloten. 
Eerder deze maand rolde de politie een groot drugslab op in het Achterhoekse Drempt. Dat lab produceerde de zeer verslavende drug cyrstal meth. De politie arresteerde daarbij verdachten uit Colombia, Mexico en de VS.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!