Nieuws

Broers staan in hoger beroep terecht voor dubbele cafémoord in Nijmegen

Het gerechtshof in Arnhem buigt zich deze dinsdag over het hoger beroep van de verdachten van de dubbele cafémoord in Nijmegen. Twee broers zouden in mei 2016 twee broers uit een andere familie hebben doodgeschoten in café Istanbul. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het gerechtshof in Arnhem buigt zich deze dinsdag over het hoger beroep van de verdachten van de dubbele cafémoord in Nijmegen. Twee broers zouden in mei 2016 twee broers uit een andere familie hebben doodgeschoten in café Istanbul.
Gezamenlijk zouden de verdachten 22 schoten hebben afgevuurd. Het gaat vermoedelijk om een ruzie om drugs.
De oudste broer bekende tijdens de eerdere rechtszaak de twee slachtoffers te hebben doodgeschoten, maar deed een beroep op zelfverdediging. De jongste broer ontkende toen te hebben geschoten. 

Beelden schietpartij uit kanaal gevist

Van een deel van de schietpartij waren camerabeelden. Die bleken in het Maas-Waalkanaal te zijn gegooid en zijn later uit het water gevist.
De rechtbank veroordeelde de 46-jarige man tot 16 jaar cel en legde zijn 40-jarige broer 15 jaar cel op. Beide mannen zijn in beroep gegaan tegen dit vonnis. Voor de zaak zijn twee dagen uitgetrokken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!