Nieuws

Openluchttheater opent deuren voor concerten mét publiek

Het openluchttheater in Eibergen.
Het openluchttheater in Eibergen gaat vanaf komend weekend weer concerten houden voor publiek. Het is volgens het theater een van de eerste podia in Nederland die dat weer doet sinds de coronacrisis uitbrak. © Omroep Gelderland
EIBERGEN - Het openluchttheater in Eibergen gaat vanaf komend weekend weer concerten houden voor publiek. Het is volgens het theater een van de eerste podia in Nederland die dat weer doet sinds de coronacrisis uitbrak.
Op Tweede Pinksterdag treden Collin Hoeve en Marieke van Ruitenbeek op. Er zijn maximaal honderd bezoekers per keer welkom. Zij moeten wel allemaal anderhalve meter afstand bewaren, met uitzondering van gezinsleden. 

Mag dit nou wel of niet?

Eigenlijk zijn optredens met publiek tot honderd personen pas vanaf 1 juli weer toegestaan. 'Maar samenkomsten in de openlucht zijn per 1 juni vrijgesteld, maar evenementen weer niet. Een onduidelijke situatie', zo laat het bestuur van het theater weten. 'Maar de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters heeft groen licht gekregen van de overheid.'
Het openluchttheater heeft een draaiboek gemaakt om ervoor te zorgen dat bezoekers veilig naar binnen kunnen en verspreid over de tribune kunnen zitten. 
Bekijk hier een promotiefilmpje voor het optreden in het theater:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!