Nieuws

A28 bij Wezep urenlang afgesloten door diesellek

Een vrachtwagen lekt diesel op de A28 richting Amersfoort.
De A28 tussen Wezep en 't Harde was zondag vanwege een diesellekkage urenlang dicht in zuidelijke richting. Rond 9.30 uur botste een vrachtwagen op een personenauto. © News United/Stefan Verkerk
WEZEP - De A28 tussen Wezep en 't Harde was zondag vanwege een diesellekkage urenlang dicht in zuidelijke richting. Rond 9.30 uur botste een vrachtwagen op een personenauto.
Volgens een videocorrespondent was de vrachtwagenchauffeur in slaap gevallen en vanaf de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook gezwalkt. De auto - met een man, vrouw en een kind aan boord - werd geraakt. De vrachtauto kwam tegen de vangrail terecht.
In de tank van de vrachtwagen was een gat geslagen, waardoor de diesel de weg op stroomde. De correspondent vertelde dat de passagiers van de auto onderweg waren naar een coronaproof pretpark. Ze zijn ongedeerd gebleven. Rond 15.00 uur is de weg weer vrijgegeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!