Nieuws

Uitslaande brand verwoest appartement in Apeldoorn

Brandweermannen blussen de brand in het flatgebouw.
Een appartement aan de Anklaarseweg in Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand. uit voorzorg werd een deel van het flatgebouw ontruimd. Daarbij moesten meerdere deuren worden geforceerd, omdat bewoners niet opendeden. © Pim Velthuizen
APELDOORN - Een appartement aan de Anklaarseweg in Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand. uit voorzorg werd een deel van het flatgebouw ontruimd. Daarbij moesten meerdere deuren worden geforceerd, omdat bewoners niet opendeden.
De brand ontstond rond 01.00 uur op de derde etage. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al aan de voor- en achterkant uit de woning. Er was toen nog niet duidelijk of er mensen binnen waren. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. De brandweer had het vuur na een klein uur geblust.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.
Uitslaande brand verwoest appartement in Apeldoorn

Hoofdwond

Volgens een correspondent ter plaatse werd de bewoner aan de overkant van de straat aangetroffen. Hij had een hoofdwond en zou onder invloed zijn geweest. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau.
Van zijn appartement is niet veel meer over. Omdat er behoorlijk wat rook was, moesten de omliggende woningen eerst geventileerd worden voordat de bewoners - zo'n 20 man - weer terug konden.
Onderzoek moet uitwijzen hoe het vuur is ontstaan. Het appartement is dicht getimmerd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!