Nieuws

Wageningse ondernemers willen meer terrasruimte

Nu vanaf 1 juni de horeca weer op mag starten en ook de terrassen weer open mogen, willen horecaondernemers aangesloten bij het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) grotere terrassen die ook op andere plekken in de stad geopend mogen worden. De gemeente heeft al positief op deze oproep gereageerd.
WAGENINGEN - Nu vanaf 1 juni de horeca weer op mag starten en ook de terrassen weer open mogen, willen horecaondernemers aangesloten bij het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) grotere terrassen die ook op andere plekken in de stad geopend mogen worden. De gemeente heeft al positief op deze oproep gereageerd.
Samen met binnenstadsmanager Robert Frijlink, Erik-Jan Frankhuizen van De Kater en Marc Hogeveen van H41 en de afdeling Wageningen van Koninklijke Horeca Nederland heeft het WOC een gesprek gehad met wethouder Maud Hulshof. De wethouder heeft aangegeven dat de gemeente Wageningen de plannen van de horeca, zoveel als kan en mag, mogelijk wil maken.”
Dat betekent dat er grotere terrassen mogen komen en dat er ook terrassen op andere plekken mogelijk zijn. Denk aan parkeerplekken of openbaar groen. De gemeente stelt daar wel een aantal eisen tegenover. Zo moeten alle plekken bereikbaar zijn voor hulpdiensten, moet er voldaan worden aan alle veiligheidseisen en krijgt de warenmarkt op woensdag en zaterdag voorrang. Dat snappen de ondernemers ook, want net zoals de hele coronacrisis moeten we dit ook samen oplossen. Maar laten we er met zijn allen voor zorgen dat we vanaf 1 juni een verspreid bruisend zomercentrum krijgen waar mensen verantwoord kunnen genieten en waar de ondernemers weer wat kunnen verdienen.
Tip de redactie van RTV Rijnstreek en stuur je bericht naar nieuws@rtvrijnstreek.nl of klik in het menu op Tip de redactie.