Instellingen

Waalbrug weer open voor verkeer na brand

De onderkant van de Waalbrug werd geblust met een blusboot.
Aan de onderkant van de Waalbrug in Nijmegen heeft zaterdagavond brand gewoed. Iets voor 19.30 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten. De brug was enkele uren afgesloten voor verkeer en het verkeer werd omgeleid. © Persbureau Heitink

NIJMEGEN - Aan de onderkant van de Waalbrug in Nijmegen heeft zaterdagavond brand gewoed. Iets voor 19.30 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten. De brug was enkele uren afgesloten voor verkeer en het verkeer werd omgeleid.

Het ging om een brand over enkele tientallen meters op een steiger die gebruikt werd voor werkzaamheden aan de brug. De brandweer bestreed de vlammen vanaf het water met een blusboot.

Rond 21.30 uur liet de brandweer weten dat de brug weer werd opengesteld voor verkeer. De hulpdiensten keerden vanaf dat moment huiswaarts. Voor de scheepvaart zal nog wel enige tijd hinder zijn: de aannemer moet nog enkele loshangende delen verwijderen aan de onderzijde van de brug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!