Nieuws

Heerde Energiek zet energiecoaches in

Heerde Energiek zet energiecoaches in
Heerde Energiek gaat energiecoaches inzetten. Deze coaches gaan inwoners van de gemeente Heerde helpen met het maken van keuzes over het verduurzamen van hun woning. Het college van burgemeesters en wethouders heeft ingestemd met het projectvoorstel hiervoor. Heerde Energiek gaat nu coaches werven en opleiden.
HEERDE - Heerde Energiek gaat energiecoaches inzetten. Deze coaches gaan inwoners van de gemeente Heerde helpen met het maken van keuzes over het verduurzamen van hun woning. Het college van burgemeesters en wethouders heeft ingestemd met het projectvoorstel hiervoor. Heerde Energiek gaat nu coaches werven en opleiden.
Tijdens de algemene ledenvergadering aan het begin van dit jaar heeft Heerde Energiek besloten om aan de slag te gaan met de energiecoaches. Naast de (zon)projecten van Heerde Energiek, is het inzetten van energiecoaches een goede manier om bewustwording te creëren en het gebruik van duurzame energie in de gemeente te stimuleren. 
Heerde Energiek werkt in dit project nauw samen met de gemeente Heerde, het regionaal energieloket en Woonstichting Triada. Zowel huurders als huiseigenaren kunnen straks een gesprek aanvragen met een energiecoach. Zo zetten ze zich samen in voor de verduurzaming van de gemeente.
De inzet van Heerde Energiek sluit goed aan bij de doelstelling van de gemeente Heerde, om inwoners van de gemeente te stimuleren een bijdrage te leveren aan verduurzaming. 
Bij de voorbereiding en het inzetten van de energiecoaches houdt Heerde Energiek uiteraard rekening met de ontwikkelingen rondom het Covid-19-virus.