Nieuws

Sportbuurtwerk laat de jeugd sporten in hun wijk

Team Sportbuurtwerk en Jongerenwerk.
Sportbuurtwerker Mennold en zijn collega Thijs van Jongerenwerk fietsen regelmatig door de wijken van Wageningen om te inventariseren wat jongeren nodig hebben en daarmee aan de slag te gaan.  Binnen de kortste keren konden jongeren ook bij hun terecht over duidelijkheid van de coronaregels maar er lag ook een plan om toch te kunnen sporten op de planken. Of in dit geval op de velden. Drie keer per week zijn de heren, samen met hun stagiaires, te vinden in de stad. © Anton Holleman
WAGENINGEN - Sportbuurtwerker Mennold en zijn collega Thijs van Jongerenwerk fietsen regelmatig door de wijken van Wageningen om te inventariseren wat jongeren nodig hebben en daarmee aan de slag te gaan.  Binnen de kortste keren konden jongeren ook bij hun terecht over duidelijkheid van de coronaregels maar er lag ook een plan om toch te kunnen sporten op de planken. Of in dit geval op de velden. Drie keer per week zijn de heren, samen met hun stagiaires, te vinden in de stad.
Verslag: Wil Luurs
In de huidige situatie zijn er veel zorgen over het welzijn van mensen in het algemeen en dat van kinderen in het bijzonder. Met het gesloten zijn van de middelbare scholen, thuis lerende kinderen en de verplichting van “social distance”, wat inhoud dat men afstand moet bewaren van elkaar, is het niet makkelijk om daar oplossingen in te bedenken.
Maar een van de mogelijkheden was wel dat je ook op afstand van anderhalve meter makkelijk een teamsport kan doen. Daar hebben de jongeren veel zin in. Het plezier, de spontaniteit, de energie en vooral het samen zijn spatte er van af. Wat ook opviel was het respect over en weer. De regels zijn dan ook eenvoudig; Heb respect voor elkaar en doe het samen. De jongeren kenden elkaar niet maar in het spel konden ze elkaar wel direct vinden. En als het drukker werd kon de groep gedeeld worden zodat er voldoende afstand gehouden kon worden. 
Drie keer in de week zijn Thijs en Mennold in de wijken van Wageningen te vinden:
Op dinsdag van 14.30 tot 16.30 in de Nude, op het speelterrein tegenover het wijkcentrum
Donderdag 14.30 tot 16.30 Pomhorst Pomona. Sporten wordt dan gedaan in het Kraaijennest aan de kant van het benzinestation
Vrijdag van 14.30 tot 16.30  op het Witmondplein, In het straatje achter de Aldi.
Het mooie aan dit initiatief is dat rangen en standen wegvallen. Alle jongeren zijn welkom en de energie die ze in het sporten kwijtraken word duidelijk weer omgezet in vrolijke gezichten. En wat is er nu mooier dan een vrolijk en ontspannen gezicht?
Heb jij tips voor de nieuwsredactie?  Stuur het naar nieuws@rtvrijnstreek.nl of klik in het menu op "Tip de redactie"