Nieuws

Twee informateurs in West Betuwe

In West Betuwe gaan twee informateurs aan de slag om de politieke problemen op te lossen. Het college verloor deze week de steun van een meerderheid van de raad, nadat drie coalitiepartijen hadden gebroken met de vierde coalitiepartner Leefbaar Lokaal Belang. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - In West Betuwe gaan twee informateurs aan de slag om de politieke problemen op te lossen. Het college verloor deze week de steun van een meerderheid van de raad, nadat drie coalitiepartijen hadden gebroken met de vierde coalitiepartner Leefbaar Lokaal Belang.
De twee informateurs zijn door fractievoorzitter Henk de Man van Dorpsbelangen gevraagd te helpen bij nieuwe coalitieonderhandelingen. Dorpsbelangen is de grootste partij in West Betuwe. Wil Kosterman en Joop Doeland hebben deze taak gekregen. Kosterman is jarenlang fractievoorzitter en wethouder namens GroenLinks in Wijk bij Duurstede en Doeland fractievoorzitter en wethouder namens het CDA in Geldermalsen.
'Een vrouw en een man, verschillende politieke achtergronden en complementerende stijlen van opereren; na de gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we baat hebben bij beide kwaliteiten. Samen bij elkaar een schaap met vijf poten, zou je bijna kunnen zeggen', aldus De Man. Zaterdag beginnen de eerste verkennende gesprekken.
Zie ook: