Nieuws

Wat vind jij: te druk op bepaalde plekken? Stoppen met waarschuwen, gelijk beboeten

Wat vind jij: te druk op bepaalde plekken? Stoppen met waarschuwen, gelijk beboeten!
Het was op Hemelvaartsdag, in combinatie met het mooie weer, op veel plekken veel te druk. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, dreigt met een zomer vol met beperkingen. Het beleid van de opsporingsambtenaren is mensen eerst te waarschuwen. Wat vind jij, moet dat anders? © Omroep Gelderland
Het was op Hemelvaartsdag, in combinatie met het mooie weer, op veel plekken veel te druk. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, dreigt met een zomer vol met beperkingen. Het beleid van de opsporingsambtenaren is mensen eerst te waarschuwen. Wat vind jij, moet dat anders?
'Her en der is er op Hemelvaartsdag wel een boete uitgedeeld, maar meestal hebben we het zonder bekeuring op weten te lossen. Of we hebben zaken afgezet als het druk dreigde te worden', aldus Bruls tegen de NOS.
Bruls dreigt met maatregelen. 'Als dit het beeld wordt van de zomer, met mensen die vakantie hebben en dit soort prachtige temperaturen, dan moet je op dat soort dagen veel meer beperkingen opleggen.'
Bij beperkingen wordt dan vooral gedacht aan het sluiten van toegangswegen en recreatiegebieden, niet aan het massaal beboeten van mensen.
Hoe denk jij over deze situatie? Stem hieronder.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!