Nieuws

Hert dood na aanrijding met auto

Ree dood na aanrijding met auto.
Op de Kamperweg tussen Heerde en Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag een hert door een auto aangereden. Dat gebeurde rond 03.45 uur, vlak voor de kruising met de Nieuwe Zuidweg. © Stefan Verkerk/NewsUnited
HEERDE - Op de Kamperweg tussen Heerde en Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag een hert door een auto aangereden. Dat gebeurde rond 03.45 uur, vlak voor de kruising met de Nieuwe Zuidweg.
De bestuurder kwam uit de richting van Wezep, toen het hert de weg over stak. De bestuurder kon een aanrijding niet voorkomen. Zijn voertuig liep forse schade op. Het hert overleefde de klap niet en belandde in de berm. 
Er is een ambulance ter plaatse gekomen om de bestuurder van de auto te controleren, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het beest is door een BOA van stichting Groennetwerk opgehaald.
Op de Kamperweg vinden vaker aanrijdingen met wild plaats. De maximum snelheid werd daarom eerder al teruggebracht naar zestig kilometer per uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!