Gemeente Arnhem

Het regent amper, er wordt daarom een zeldzaam lage waterstand verwacht

Het regent amper, er wordt daarom een zeldzaam lage waterstand verwacht.
De waterstand in grote rivieren als de Rijn, de Waal en de IJssel wordt zeldzaam laag, zo verwacht de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling. Dat komt doordat het dit voorjaar nauwelijks regent en er ook niet veel regen verwacht wordt. © ANP
ARNHEM - De waterstand in grote rivieren als de Rijn, de Waal en de IJssel wordt zeldzaam laag, zo verwacht de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling. Dat komt doordat het dit voorjaar nauwelijks regent en er ook niet veel regen verwacht wordt.
Daarom wordt begin juni een zeldzaam laag peil verwacht. Rijkswaterstaat verwacht dat de Rijn bij Lobith dan zo'n 1200 tot 1300 kubieke meter water per seconde afvoert. Zo'n lage afvoer in deze tijd is voor het laatst voorgekomen in 2011 en daarvoor in 1976. 
De grondwaterstand op zandgronden in het oosten en zuiden van het land is ook zeer laag voor de tijd van het jaar. Beken en riviertjes in die gebieden vallen droog door gebrek aan regen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!