Nieuws

Verdachte opgepakt na twee branden in Arnhem

Bij een van de branden ging een schuur in vlammen op.
De politie heeft dinsdagavond laat een verdachte aangehouden na twee branden in Arnhem-Zuid. Bij een van die branden ging een schuur in vlammen op. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie heeft dinsdagavond laat een verdachte aangehouden na twee branden in Arnhem-Zuid. Bij een van die branden ging een schuur in vlammen op.
De eerste brand werd om 23.20 uur ontdekt op de Boskoopplantsoen in de wijk Elderveld. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al metershoog uit de schuur, meldt een correspondent. 
Mogelijk ontstond de brand bij een kliko. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.
De tekst gaat verder onder de foto.
De uitgebrande schuur in Arnhem.
De politie heeft dinsdagavond laat een verdachte aangehouden na twee branden in Arnhem-Zuid. Bij een van die branden ging een schuur in vlammen op. © Omroep Gelderland

Geblust met een tuinslang

De tweede brand was in dezelfde wijk, achter een woning aan de Leerdamstraat. Een bewoner wist het vuur te doven met een tuinslang. Twee kliko's en een houten tuinbankje gingen in vlammen op.
De politie laat op Instagram weten een verdachte te hebben aangehouden en er een onderzoek is gestart.
Arnhem wordt deze maand geteisterd door branden, maar daarbij gingen vooral in auto's in vlammen op. De laatste keer was een week geleden, in de wijk Malburgen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!