Nieuws

Provincie komt met 50 miljoen euro over de brug voor coronacrisis

De provincie Gelderland stelt vijftig miljoen beschikbaar om de economische gevolgen van de coronacrisis in te dammen. Het geld is voor bedrijven die volgens de provincie belangrijk zijn en die door de crisis op korte termijn in de problemen komen. © Provinciehuis - Provincie Gelderland
ARNHEM - De provincie Gelderland stelt vijftig miljoen beschikbaar om de economische gevolgen van de coronacrisis in te dammen. Het geld is voor bedrijven die volgens de provincie belangrijk zijn en die door de crisis op korte termijn in de problemen komen.
Een substantieel deel van de 50 miljoen gaat naar de Gelderse culturele instellingen, zo laat gedeputeerde Peter Drenth weten. Ook komt er 11 miljoen euro beschikbaar via het Topfonds Gelderland. Innovatieve bedrijven die geen krediet kunnen krijgen voor hun plannen en die daardoor niet door zouden gaan, kunnen hier met hun vraag voor steun terecht.
Bekijk hier waarom de provincie de steun nodig vindt:
Provincie komt met 50 miljoen euro over de brug voor coronacrisis
'Dergelijke bedrijven zijn erg belangrijk voor de Gelderse economie', stelt gedeputeerde Christianne van der Wal.
Ook op langere termijn wil de provincie bedrijven helpen met financiële steun. Dat gaat waarschijnlijk om meer geld, maar daar wil het college eerst kaders voor hebben.
Met de vijftig miljoen wil het college vrijheid hebben om snel te kunnen handelen. Eerder zette de provincie al tien miljoen in, dat was vooral bedoeld om gemeenten te helpen die in de knel komen.