Nieuws

'Slachtoffer' autodiefstal blijkt gezochte winkeldief

De afgesleepte auto.
Een winkeldief is maandag op opmerkelijke wijze door de politie in Bennekom in de kraag gevat. De man wist eerder op de dag te ontkomen, maar zocht later zelf contact met de politie omdat zijn auto gestolen zou zijn. Maar dat was niet het geval. © Wijkagenten Bennekom
BENNEKOM - Een winkeldief is maandag op opmerkelijke wijze door de politie in Bennekom in de kraag gevat. De man wist eerder op de dag te ontkomen, maar zocht later zelf contact met de politie omdat zijn auto gestolen zou zijn. Maar dat was niet het geval.
Zijn auto was namelijk door de politie in beslag genomen na de winkeldiefstal bij de Albert Heijn. Na de diefstal stapten de daders in een auto met Frans kenteken. Ze werden echter gevolgd door iemand die de diefstal zag gebeuren. Toch konden ze in eerste instantie ontkomen.
De auto bleef achter op de Commandeursweg en kon zo in beslag genomen worden. Enkele uren later belde de eigenaar van de auto naar de politie met het verhaal dat zijn auto was gestolen. De politie liet de man direct naar het bureau komen. Daar bleek de man geen slachtoffer te zijn, maar een van de verdachten van de winkeldiefstal.
De man is aangehouden en vastgezet voor nader onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!