Nieuws

'Wageningen niet klimaatneutraal in 2030'

De gemeente Wageningen gaat de eigen klimaatdoelstelling voor 2030 niet halen. Het huidige beleid schiet tekort om dan klimaatneutraal te kunnen zijn. Dat stelt de Wageningse Rekenkamer na onderzoek. © Pixabay
WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat de eigen klimaatdoelstelling voor 2030 niet halen. Het huidige beleid schiet tekort om dan klimaatneutraal te kunnen zijn. Dat stelt de Wageningse Rekenkamer na onderzoek.
Er is te weinig geld voor de klimaatplannen. 100.000 euro per jaar is niet genoeg. En de gemeenteraad heeft onvoldoende informatie om plannen de betere kant op te kunnen sturen, is de conclusie. 'Voor de raad is op dit moment niet inzichtelijk welke extra inspanningen en middelen nodig zouden zijn om de doelstelling ‘klimaatneutraal in 2030’ te realiseren.'

Voortrekker

De Rekenkamer concludeert ook dat Wageningen op veel vlakken effectief klimaatbeleid heeft gevoerd en op een aantal terreinen landelijk gezien een voortrekkers- en voorbeeldrol vervult. Daarbij wordt de ontwikkeling van aardgasvrije wijken als voorbeeld genoemd.
Er zou in de toekomst meer geld en personeel vrijgemaakt moeten worden en de gemeente zou meer kunnen focussen op vergroening van eigen gebouwen, luidt het advies. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!