Nieuws

Motorrijder overleden na frontale botsing met auto

Een motorrijder is overleden na een botsing in Asperen.
Een motorrijder is maandagmiddag overleden bij een ernstige aanrijding in Asperen (gemeente West Betuwe). De motorrijder botste op de N848 frontaal op een auto. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
HEUKELUM - Een motorrijder is maandagmiddag overleden bij een ernstige aanrijding in Asperen (gemeente West Betuwe). De motorrijder botste op de N848 frontaal op een auto.
Het ongeluk vond rond 13.45 uur plaats ter hoogte van de kruising met de Nieuwe Zuiderlingedijk. De auto kwam na de botsing op een vluchtheuvel tegen een lantaarnpaal tot stilstand.
Meerdere hulpdiensten kwamen op het ongeluk af, waaronder een traumahelikopter. Die is geland in een weiland onderaan de dijk. Er werd nog geprobeerd de motorrijder te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
De politie onderzoekt het ongeluk. Een woordvoerder kan nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

Weg helemaal dicht

De N848 tussen Asperen en Vuren was vanwege het ongeluk urenlang in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!