Nieuws

Kijk vanmiddag naar de tv-marathon van Maatjes Gezocht met Frans Duijts

Omdat veel mensen nog steeds thuiszitten door het coronavirus, halen wij de pareltjes uit ons tv-archief. De mooiste programma's worden elke middag op TV Gelderland herhaald. Vandaag kijken we naar Frans Duijts die in 2017 samen met Tatum Dagelet langs ging bij mensen die om welke reden dan ook wel een maatje konden gebruiken in hun leven. © Omroep Gelderland
Omdat veel mensen nog steeds thuiszitten door het coronavirus, halen wij de pareltjes uit ons tv-archief. De mooiste programma's worden elke middag op TV Gelderland herhaald. Vandaag kijken we naar Frans Duijts die in 2017 samen met Tatum Dagelet langs ging bij mensen die om welke reden dan ook wel een maatje konden gebruiken in hun leven.
Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt Maatjes Gezocht herhaald. In het programma zien Tatum en Frans dat je op allerlei manieren een verschil kunt maken in het leven van een ander. Bijvoorbeeld door samen te gaan fietsen of wandelen, door met iemand de Nederlandse taal te oefenen of gewoon samen een kopje koffie te drinken. Het programma werd mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Mannendingen doen

Frans trok bijvoorbeeld een dagje op met de 23-jarige Dave uit Ede. Die heeft een licht verstandelijke beperking en contact leggen is voor hem daardoor niet altijd makkelijk. Hij zoekt daarom een maatje dat echte mannendingen met hem wil doen, zoals biljarten of naar de kroeg.
Wil je alles alvast zien? Kijk dan op onze Uitzending Gemist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!