Nieuws

Honderden zakjes cocaïne en pillen gevonden bij huiszoekingen

Een zakje met cocaïne.
De politie heeft zaterdag zes mensen aangehouden voor georganiseerde drugshandel. Onder meer in Haaften (gemeente West Betuwe) werd een inval gedaan. © ANP (archief
HAAFTEN - De politie heeft zaterdag zes mensen aangehouden voor georganiseerde drugshandel. Onder meer in Haaften (gemeente West Betuwe) werd een inval gedaan.
Ook in Benschop, Houten, Nieuwegein en Utrecht viel de politie panden binnen. Bij de doorzoekingen werden honderden pillen en honderden zakjes met cocaïne in beslag genomen. Verder werden er softdrugs telefoons, computers, contant geld en vijf personenauto’s aangetroffen.

Drugs op bestelling

De zes verdachten, in de leeftijd van 27 tot en met 36 jaar, leverden drugs op bestelling. De hoofdverdachte van het samenwerkingsverband is een 36-jarige man uit Nieuwegein. Het onderzoek naar deze zaak begon ruim twee maanden geleden. 
Het zestal is overgebracht naar het bureau voor verhoor. 'Vervolgonderzoek moet duidelijk maken of er inderdaad sprake was van (georganiseerde) drugshandel, gedurende welke periode de criminaliteit plaatsvond en welk aandeel de verdachten hebben in de verdenkingen', meldt de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!