Nieuws

Twee coronadoden in Gelderland erbij, 20 nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal dodelijke slachtoffers door corona in onze provincie is met twee opgelopen. In totaal zijn zeker 647 mensen in Gelderland aan het virus overleden. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. © ANP
ARNHEM - Het aantal dodelijke slachtoffers door corona in onze provincie is met twee opgelopen. In totaal zijn zeker 647 mensen in Gelderland aan het virus overleden. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.
In ziekenhuizen zijn nu 1450 mensen uit onze provincie opgenomen of opgenomen geweest, twintig meer dan een dag eerder werd gemeld. Het aantal besmettingen is opgelopen met 16 naar 5571.
Bekijk op de kaart hieronder de RIVM-cijfers in jouw gemeente. Klik voor meer informatie.

Zwaarst getroffen

In Noord-Brabant zijn volgens de GGD tot nu toe de meeste mensen overleden door corona. Het gaat om 1483 mensen. In Groningen en Drenthe zijn de minste slachtoffers gevallen, respectievelijk 15 en 40 personen. De provincie Gelderland is de op vier na zwaarst getroffen provincie.
In heel Nederland kwamen er 27 dodelijke slachtoffers en 45 ziekenhuisopnames bij. Dat brengt het totaal op 5.670 doden en 11.537 opnames in het ziekenhuis. Bij 43.870 mensen is nu officieel het coronavirus vastgesteld.
De cijfers van het aantal doden, ziekenhuisopnames en coronabesmettingen liggen in werkelijkheid hoger. Niet iedereen wordt getest op het coronavirus en niet van alle overlijdensgevallen is al meteen duidelijk wat de oorzaak is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!