Nieuws

Rietgedekte boerderij gaat verloren bij brand, bewoners ontvluchten huis

De brand legde de boerderij in de as.
Een rietgedekte boerderij aan de Bovenheigraaf in 't Loo Oldebroek is vrijdagavond in brand gevlogen. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatse. De brand bleek ingewikkeld en werd alleen van buitenaf geblust, deelde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland mee. © Stefan Verkerk / News United
HET LOO OLDEBROEK - Een rietgedekte boerderij aan de Bovenheigraaf in 't Loo Oldebroek is vrijdagavond in brand gevlogen. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatse. De brand bleek ingewikkeld en werd alleen van buitenaf geblust, deelde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland mee.
De melding van de brand kwam zo rond 18.40 uur binnen. De bewoners wisten de boerderij tijdig te ontvluchten. Zij zagen hoe de brand snel om zich heen greep en uitgroeide tot een uitslaande brand, die uiteindelijk de complete boerderij in de as legde.
De brandweerlieden die ter plaatse zijn blusten alleen van buitenaf. Een aangrenzen stal werd natgehouden en op die manier gered. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!