Instellingen

Belangenvereniging in gesprek voor eigen cliëntenraad voor het SKB

SKB.
De initiatiefnemers voor een eigen cliëntenraad voor het SKB in Winterswijk stappen niet naar de rechter. De belangenvereniging zit maandag om tafel met Bijar Altalabani, namens de overkoepelende ziekenhuisorganisatie Santiz de bestuurder van het SKB. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De initiatiefnemers voor een eigen cliëntenraad voor het SKB in Winterswijk stappen niet naar de rechter. De belangenvereniging zit maandag om tafel met Bijar Altalabani, namens de overkoepelende ziekenhuisorganisatie Santiz de bestuurder van het SKB.
Altalabani wil met de belangenvereniging bespreken hoe de invoering van een eigen cliëntenraad voor het SKB ingevuld moet gaan worden. 'Daarmee is de eerste stap gezet voor een eigen cliëntenraad voor Streekziekenhuis Koningin Beatrix', zo schrijft de belangenvereniging in een persbericht.

Ultimatum

De vereniging stelde Santiz een ultimatum en was, bij het uitblijven van een reactie, naar de rechter gestapt. 'Dit is nu niet meer nodig, als vereniging zijn wij blij dat het SKB op deze wijze invulling geeft aan de wettelijke verplichting in een eigen cliëntenraad te voorzien.'
Na de bestuurlijke fusie tussen het SKB en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, eind 2016  onder de vlag van Santiz, zijn de cliëntenraden van beide ziekenhuizen min of meer geruisloos in elkaar geschoven, waarbij de Doetinchemse afvaardiging in de meerderheid was. Dat laatste stak in Winterswijk en elke ziekenhuisvestiging is wettelijk verplicht over een eigen cliëntenraad te beschikken. 

Opstap

De belangenvereniging ziet het gesprek met Altalabani als een opstap naar 'de invoering van een werkgroep die de cliëntenraad vorm gaat geven' én de opmaat naar twee zelfstandige ziekenhuizen, die losgekoppeld van elkaar wel blijven samenwerken.
'Weer een stapje in de lijn van de Raad van Toezicht van Santiz richting ontvlechting van de ziekenhuizen', aldus de belangenvereniging.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!